Процедурата ще осигури възможност за финансиране на проекти с потенциал за иновации в секторите на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, в т.ч. проекти, насочени към разработване и тестване на нови продукти, процеси, методи и технологии или към доразвиване и адаптиране на съществуващи продукти и практики.
Подкрепените форми на сътрудничество следва да осигурят благоприятна среда за засилване и разширяване на връзките между образователните, научните звена и бизнеса, като по този начин да се създадат съответни механизми за практическото реализиране на иновативни решения в практиката.
Общият размер на публични средства, които могат да бъдат предоставени по процедурата за всички одобрени проектни предложения, възлиза на 39 116 000 лева.
Писмени предложения и коментари по публикуваните в ИСУН2020 документи могат да се изпращат в срок до 26.08.2019 г. чрез ИСУН2020 или на електронна поща: rdd@mzh.government.bg.